Російська влада вже не раз погрожувала ударами щодо так званих "центрів прийняття рішень", які знаходяться не лише в Україні, а й на Заході.

Перед початком саміту НАТО, де очікується прийняття історичного рішення з приводу Росії, Роскосмос вирішив викласти у відкритий доступ супутникові знімки і координати місця, де заплановано проведення цього саміту.

Відповідні фото Роскосмос опублікував у своєму Telegram-каналі.

"Сьогодні в Мадриді відкривається саміт НАТО, на якому країни Заходу оголосять Росію своїм найлютішим ворогом.

Поки представники 30 країн Альянсу, а також партнери і кандидати будуть розбиратися зі Стратегічною концепцією до 2030 року, Роскосмос публікує супутникові фотознімки місця проведення саміту і тих самих "центрів прийняття рішень", що підтримують українських націоналістів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що лідери НАТО на саміті в Мадриді затвердять нову Стратегічну концепцію, яка визначить Росію найбільшою загрозою.

"Наша нова концепція поведе нас в нову еру стратегічних змагань. Я очікую, що союзники чітко визначать Росія як найбільшу і пряму загрозу нашій безпеці. Вперше вона буде також стосуватися Китаю і загроз, які Пекін представляє для безпеки, інтересів і цінностей", - сказав Столтенберг.

Він зазначив, що Росія уникає партнерства і діалогу, які НАТО намагалося встановити багато років.

"Зараз це не актуально, зараз це не працює через поведінку Росії. Ми шкодуємо про це, але ми також повинні реагувати на цю реальність", - сказав Столтенберг, додавши, що існують певні лінії комунікації, щоб уникнути інцидентів.

Він нагадав, що на засіданні перед затвердженням діючої Стратегічної концепції, затвердженої в 2010 році, також був присутній тодішній президент РФ Дмитро Медведєв.

"Тоді ми прийняли, що Росія-стратегічний партнер. У Мадриді такого не буде", - сказав Столтенберг.

Читайте також:

Дружина знайшла 5 варіантів останньої записки: стало відомо, як Медведєв намагався піти з життя.

На автозаправках подешевшав газ. За скільки можна заправитися.

Цинізм Кремля: у Росії заявили, що вдарили не по торговому центру, а по складах з боєприпасами.