Громадянам, які через бойові дії залишилися без роботи, передбачено державну допомогу у розмірі 6500 грн. Проте з’ясувалося, що без зловживань не обійшлось.

Так, Міністерство фінансів України здійснило перевірку, в ході якої з’ясувалося, що виплату отримали і ті, хто на неї права не мав. При цьому ті, кому справді було надано цю допомогу, залишилися без грошей.

Про це стало відомо з листа Мінекономіки.

Як виявилося, через помилку ці гроші отримали бюджетники, яким така допомога не передбачалася. Саме їх тепер і просять повернути кошти добровільно.

І це при тому, що ще не всі з тих, кому були реально призначені виплати, змогли отримати або й навіть оформити цю допомогу, бо перебували в окупації або з інших, зокрема й технічних причин.

Зокрема, як зазначають чиновники, згідно з усіма постановами Кабміну та внесеними змінами, "передбачено надання допомоги у рамках програми "єПідтримка" у розмірі 6500 грн, які працюють на умовах трудового договору (контракту), гіг-контракту, іншого цивільно-правового договору, на інших підставах, передбачених законом, та фізичним особам – підприємцям, страхувальники яких, зокрема, не є бюджетними установами, фондами загальнообов’язкового державного страхування".

Мінекономіки закликало людей терміново повернути неправомірно отримані гроші на свій небюджетний рахунок до Держказначейства. В іншому випадку безпідставно одержані бюджетні кошти можуть бути стягнуті через суд.

Читайте також:

Латвія терміново розгортає зенітно-ракетні комплекси. Російська загроза.

Це звірі: війська РФ б'ють по українцях, які готують їжу на вулиці, залишившись без житла.

У квартирах буде прохолодніше: українців попередили про складну зиму.