Воюючу в Україні російську армію вперше офіційно зможуть поповнити вчорашні школярі, в тому числі не служили за призовом.

Так, стало відомо, що в російську армію вже скоро будуть брати контрактників відразу після школи. Зараз депутати збираються доповнити такими поправками закон"Про військовий обов'язок і військову службу". Документ опублікований на сайті нижньої палати, пишуть росЗМІ.

Комітет Державної Думи з оборони вніс відповідну пропозицію ще 30 травня, проте підсумкову версію документа, готову до другого читання, опублікував лише 23 червня. Таким чином рішення буде прийнято 28 червня.

Якщо депутати дадуть згоду на пропозицію, то буде дозволено приймати на військову службу за контрактом чоловіків із середньою загальною освітою, не зарахованих у запас, якщо вони підлягають призову, тобто випускників шкіл.

Автори законопроекту-депутати Василь Піскарьов, Андрій Картаполов, Ернест Валєєв, Анатолій виборний, Дмитро Савельєв (всі — від "Єдиної Росії").

Правда, укладати контракт зможуть тільки ті молоді люди, яким виповнилося 18 років. Це прописано в чинній версії Ст.34 Закону, вносити зміни не планується.

ДО РЕЧІ, поправки передбачають зниження не тільки вікового, а й освітнього цензу. Згідно з чинним законодавством, підписувати перший контракт можуть випускники технікумів і профучилищ із середньою професійною освітою, якщо вони відповідають двом іншим критеріям (підлягають призову або вже служать в армії і не перебувають у запасі). Молоді люди вступають в ці освітні установи після закінчення школи і випускаються у віці старше 18 років.

Читайте також:

У Кремлі зробили заяву з приводу кандидатства України в ЄС, натякнувши на проблеми.

Підтримували Путіна: в Угорщині тепер немає бензину. Криза на автозаправках.

Кара для Путіна: Польща відкриває потужний коридор для військових НАТО.