Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який на офіційному рівні підтримує Росію і виступає проти санкцій щодо Росії, додав проблем своїй країні. Як то кажуть, краще б мовчав і займався справою, а не покривав кремлівського диктатора.

Поки глава уряду Угорщини Віктор Орбан обіймається з Путіним і намагається боротися проти санкцій щодо країни-агресора, на угорських автозаправках почалася справжнісінька криза. Люди раптово зіткнулися з жорсткими обмеженнями на продаж палива: тепер можна залити в бак однієї машини не більше 50 літрів. Сподіваємося, угорці оцінять таке нововведення і вкажуть Орбану його місце.

Як повідомляє УП, жорсткі обмеження з продажу палива на угорських автозаправках ввели, щоб запобігти збоям, викликаним встановленою урядом Орбана межею цін.

Мережа MOL вдвічі скоротила попередній ліміт на заправку паливом. OMV заявила, що її обмеження в 50 літрів застосовується тільки до палива, яке продається за пільговою ціною, введеною урядом з листопада.

MOL, що володіє найбільшою мережею заправних станцій в країні, закликала до поетапної скасування цінової стелі, що встановила роздрібну ціну як на бензин з октановим числом 95, так і на дизельне паливо на рівні 480 форинтів (1,27 долара США) за літр.

Уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана ввів цінове обмеження до жовтня, щоб захистити споживачів від інфляції.

Уряд також ввів обмеження для автомобілів з іноземними номерними знаками, що спровокувало конфлікт з Європейським Союзом.

"Ми ввели цей ліміт (на заправку)... щоб мати можливість забезпечити безпеку поставки", - заявила прес-секретар MOL Пірошка Бакош.

Вона додала, що покупці, які заповнюють каністри паливом, більше не мають права купувати його за пільговою ціною.

OMV, що має майже 200 заправних станцій в Угорщині, також заявила, що буде стягувати ринкову ціну за паливо, що продається для каністр.

Глава і головний виконавчий директор MOL Жолт Гернаді заявив у квітні, що збереження граничної ціни, яка зараз набагато нижче поточних ринкових цін, може призвести до дефіциту пропозиції.

Нагадаємо, прем'єр-міністр країни Віктор Орбан, відомий своєю прокремлівською позицією, заявив, що Угорщина не підтримає нові санкції проти Кремля. Він вважає, що заходи не допоможуть встановити мир в Україні і ще більше погіршать економічну ситуацію в Європі.

Виступаючи на саміті Європейського Союзу (ЄС) в Брюсселі, Орбан заявив, що зараз світу потрібен мир, а не нові санкції.

Раніше Угорщина неодноразово блокувала введення шостого пакета санкцій ЄС проти країни-терориста, який включав нафтове ембарго. Будапешт також раніше вважався найбільшим скептиком щодо членства України в блоці.

Крім того, Угорщина всіляко намагається переконати Європу в тому, що альтернативі російському газу немає – потрібно купувати "блакитне паливо" тільки у Путіна.

Читайте також:

Кара для Путіна: Польща відкриває потужний коридор для військових НАТО.

Ось вам і "ответка": у російських окупантів почали палати військові склади.

Карма прийшла непомітно: як HIMARS знищують окупантів. Потужне відео.