Кабачок-надзвичайно корисний дієтичний овоч. У ньому міститься багато мінеральних солей, які добре впливають на шлунково-кишковий тракт, а також вітаміни з, В1 і В2, каротин і нікотинова кислота, що роблять ці овочі практично обов'язковими для вживання людьми з цукровим діабетом або хворобами серця або крові.

Якщо вам набридло просто смажити кабачки, приготуйте з них оладки. Це досить просто і, звичайно ж, смачно!

Рецепт №1:

  • 950 г кабачків;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 яйця;
  • 3-4 ст. л. борошна;
  • сіль, чорний перець за смаком

Цукіні або кабачки необхідно натерти на тертці для корейської моркви". При цьому серцевина не використовується - це дуже важливо.

Додаємо часник, яйця і перемішуємо.

Далі додаємо борошно.

Формуємо оладки і смажимо їх на розігрітій сковорідці.

Увага!!! Солимо під час смаження.

Рецепт № 2:

  • 500 мл молока;
  • 250 мл води;
  • 320 г борошна (може знадобитися більше);
  • 3 яйця;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. розпушувача;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 120 г тертого сиру;
  • 400 г кабачків;
  • цибуля, часник, кріп за смаком

Порядок приготування в відео:

Читайте також:

Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь

Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт