Українські воїни нарешті отримали від Німеччини гаубиці Panzerhaubitze 2000. Примітно, що знаряддя вже використовуються проти російських окупантів.

Такою інформацією поділився глава оборонного відомства Олексій Резніков в Facebook.

"В українській артилерійській родині з'явилися німецькі Panzerhaubitze 2000 з підготовленими українськими екіпажами. Важливо. Це вже шостий вид артилерії 155 – мм калібру, який посилює нашу оборону", - написав він.

Міністр зазначив, що українські військові вже б'ють ворога за допомогою артилерійських установок M777, FH70, M109, AHS Krab і Caesar.

"До цього "клубу найкращих" приєдналися і PzH 2000. Як завжди, головнокомандувач збройними силами України генерал Валерій Залужний на всі 100% ефективно застосує їх на полі бою", – заявив Резніков.

Нагадаємо, уряд Німеччини у вівторок опублікував перелік підготовлюваної до передачі Україні зброї – в ньому, зокрема, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-t SLM і бронетранспортери м113.

Крім того, як пише Європейська правда, Україна повинна отримати від Німеччини також 10 тисяч артилерійських снарядів, 53 тисячі протиповітряних снарядів, 5,8 мільйона патронів для стрілецької зброї, а також 5000 захисних шоломів, вісім мобільних систем радіозв'язку та тепловізорів, вісім розвідувальних дронів.

Серед військового обладнання також згадуються сім САУ Panzerhaubitzen 2000 разом із запчастинами, 10 протидронових гармат, 10 броньованих машин, 80 пікапів Toyota, 22 ваговози, система протибатарейної боротьби COBRA і анонсовані раніше три реактивних системи залпового вогню MARS.

Зазначається, що з міркувань безпеки федеральний уряд Німеччини не надаватиме додаткові деталі щодо умов і дат передачі зброї, поки вона не відбудеться.

Водночас Німеччина вже передала Україні, серед іншого, 500 протиповітряних ракет Stinger, 2700 ПЗРК "Стріла", 16 мільйонів патронів для стрілецької зброї, 100 кулеметів MG 3, 178 моторизованих транспортних засобів, 39 броньованих машин.

Читайте також:

Щось починається: в зону ППО Тайваню вторглися 29 бойових літаків Китаю.

Залишилася тільки церква: як виглядає центр Харкова після обстрілу військами Путіна. Відео.

"Буде нокаутуючий удар": генерал США розповів, як Україна доб'є війська Путіна.