Після того, як ЗСУ завдали удару по "вишках Бойка", які знаходяться в Чорному морі і були захоплені окупантами, в Держдумі зробили термінову заяву.

Депутат Держдуми від окупованого РФ Криму Михайло Шеремет заявив, що Росії вже "розв'язали руки" і тепер війська Путіна завдадуть ударів по "центрах прийняття рішень" в Україні.

"Була здійснена атака на об'єкти цивільної інфраструктури, тим самим розв'язавши нам руки. Нехай чекають"відповіді". Кінець тих, хто приймав рішення про атаку наших бурових платформ, буде сумний. Найближчим часом будуть нанесені удари у відповідь по центрах прийняття рішень. Відповідь буде вичерпна, після якої вони нескоро оговтаються", - заявив Шеремет, якого цитує УНІАН.

Шеремет також натякнув на відповідальність західних країн, якщо підтвердиться, що удар був нанесений з поставленої ними зброї.

У 2011-2012 рр.Чорноморнафтогаз придбав дві бурові установки п'ятого покоління ("Петро Годованець" і "Незалежність", вироблені в Сінгапурі компанією Keppel), заплативши за них суму в два рази перевищує їх реальну вартість. Угодою займалася тодішній глава Міненерго Юрій Бойко (тому їх ще називають "вишками Бойка") і його менеджери в Нафтогазі України Євген Бакулін і Сергій Кацуба. При окупації Криму Росія захопила ці вишки.

У березні 2014 року російські окупанти захопили бурові вишки, які після цього використовували не тільки для видобутку газу в Чорному морі, але і для розвідки.

Читайте також:

Вторгнення Білорусі в Україну: у Зеленського розповіли, що зараз відбувається.

Кому з пенсіонерів мають доплачувати 500 гривень. Роз'яснення.

Тепер уже повний кінець: суд заборонив партію ОПЗЖ.