Фарширована картопля, та ще й запечена в компанії з беконом, морквою, запашними спецыями, благородним сиром - ось він вірний шлях до серця будь-якого українського чоловіка з генетично закладеної потребою в цьому коренеплоді.

І справді, молода картопля з беконом – не зайвий привід ще раз нагадати рідним про свої видатні здібності кулінара, почути компліменти від чоловіка і побачити задоволені обличчя всіх членів сім’ї.

Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт;
  • морква - 2-3 шт;
  • бекон - 200 г;
  • сир - 100 г;
  • олія - 2-3 ст.л;
  • сіль, спеції

Картоплю добре миємо і відварюємо в мундирі. Зрізаємо ножем верх вареної картоплі.

Маленькою ложкою обережно виймаємо середину картоплі, залишаючи денце.

Начинка готується так: обсмажуємо в олії нашатковану моркву та нарізаний кубиками бекон, солимо, додаємо запашний перець і пару хвилин смажимо все разом.

Наповнюємо картоплю фаршем.

Форму для запікання змащуємо маслом, встановлюємо впритул один до одного картоплю і запікаємо 45 хв. при 190°C до готовності.

При подачі посипаємо зеленню.

До слова, картопля, запечена в духовці має в складі вітамін К, який нормалізує обмінні процеси, допомагаючи вивести сіль і воду з організму, тобто схуднути.

Читайте також:

Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь

Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт