Те, що зробив днями Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ще довго обговорюватиметься світовими політиками. Ще б пак, сидячи віч-на-віч з Путіним, він заявив, що Казахстан не буде визнавати ДНР і ЛНР, чим дуже образив не стільки Президента Росії, скільки глава Чечні Рамзана Кадирова. Так, 18 червня у своєму відеозверненні в Telegram-каналі він піддав різкій критиці країни ОДКБ і особисто Токаєва. Відповіді довго чекати не довелося.

Так, Рамзан Кадиров розлючений, що від ОДКБ Росії немає ніякої користі, адже вони абсолютно не підтримують Росію в її боротьбі з українськими бандерівцями і фашистами.

Прихильник Путіна заявив, що країни колишнього СРСР нібито разом билися проти лідера ОУН Степана Бандери, тому не розуміє, чому зараз Росії ніхто не допомагає.

"Хто врятував Білорусь? Росія. Хто врятував Казахстан? Росія. Хто зупинив війну між Вірменією та Азербайджаном? Росія. А коли Росії потрібно, всі мовчіть-боїтеся санкцій", - видав Кадиров.

Також Кадиров закликав усі країни ОДКБ, не боячись західних санкцій, поводяться, як справжні союзники Росії.

Одним з перших на закиди Кадирова відреагував Президент Казахстану Касим-жомарт Токаєв. Він заявив, що його країну в ході масових протестів в січні 2022 року рятувала не Росія, а організація договору про колективну безпеку, тобто Білорусь, Вірменія, Таджикистан, Киргизстан і Росія.

Саме тому Токаєв назвав помилковими твердження про те, що Казахстан зобов'язаний чимось Росії або особисто Володимиру Путіну.

"У Росії деякі особи перетворюють всю цю ситуацію, стверджуючи, що Росія врятувала Казахстан, А Казахстан повинен тепер вічно служити і кланятися в ноги Росії. Я вважаю, що це абсолютно невиправдані міркування", - підкреслив Токаєв.

Також президент Казахстану заявив, що військові з ОДКБ не брали участь в силових операціях в Казахстані.

Читайте також:

Молдова офіційно заборонила російське ТБ і всі їхні фільми.

Бурятія-Країна цілодобових похоронів. Кладовища не справляються з потоком "героїв", які повернулися з України.

"Їх ненавидить весь світ": чемпіон світу з футболу заявив, що Росії більше не існує.