Президент Казахстану Касим Жомарт Токаєв відмовився прийняти російський орден Олександра Невського, яким його запропонували нагородити в Кремлі.

Втім, глава Казахстану вирішив не приймати ніяких нагород, поки перебуває на посаді. Так заявляють в його прес-службі.

Про нагородження Токаєва написавши у своєму Telegram-каналі політолог Ербол Еділов.

"Глава держави подякував за надану честь. Однак ним було прийнято рішення до завершення його президентських повноважень не приймати ні вітчизняні, ні закордонні нагороди. З цієї ж причини під час недавнього візиту в Бішкек президент відмовився від вищого киргизького ордена Манас першого ступеня", — написав він.

Інформацію підтвердив прес-секретар Касим-Жомарта Токаєва Руслан Желдибай у відповідь на запит Tengrinews.kz.

До слова, орден Олександра Невського можуть вручати іноземним політичним діячам, зокрема, за досягнення в розвитку багатостороннього співробітництва з РФ. У прес-службі Токаєва кажуть, що перед російською нагородою політик вже відмовився від нагороди під час візиту в Бішкек.

У свою чергу, в Кремлі зазначають, що нагороджувати президента Казахстан не планували. "Я не знаю, звідки ця інформація, тому що ніякого нагородження і не планувалося. У планах такого не було", — повідомив прес-секретар російського президента-диктатора Дмитро Пєсков у коментарі російському ОМП.

Як повідомлялося, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у присутності російського президента Володимира Путіна заявив, що його країна не визнає державність так званих "ДНР" і "ЛНР". Таку заяву він зробив при виступі на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Читайте також:

Ось ти і прилетів: ЗСУ збили російський Су-25. Пілота взяли в полон. Відео.

Мати здала в полон росіянам свого сина, який служив у ЗСУ. Як таких земля носить?.

Данилов порадив українцям звикати до нових цін на бензин: старі ціни вже не повернуться.