Ні для кого не секрет, що ракетні удари російської воєнщини по Кременчуцькому та Одеському нафтопереробним заводам (НПЗ) перевернули з ніг на голову не тільки обороноздатність країни, а й економіку. Тепер в Україні повна залежність від зарубіжних поставок палива і відповідно, для деяких українців пересування власним авто стало розкішшю. Про те, до чого готуватися в майбутньому, висловилися в РНБО.

Так, в інтерв'ю LIGA.net Секретар Ради з нацбезпеки і оборони Олексій Данилов порадив усім звикати до нових цін на бензин.

Він заявив, що проблема з дефіцитом бензину в Україні поступово вирішиться, проте довоєнних цін на паливо чекати не доводиться.

"Я думаю, це питання швидше економічне, ніж технологічне. Вважаю, через певний проміжок часу він вирішиться. Але треба розуміти, що тієї ціни, яка була раніше, вже не буде. Якщо в усьому світі Ціна за бензин, умовно, два євро за літр, як у нас може бути один євро?",- зазначив він.

До речі, потрібно відзначити, що особисто Данилов на сьогоднішній день не заправляється. Свою броньовану машину він 24 лютого передав військовим.

"У нас десь є фото, що під Мощуном розбили мою машину. Весь. Десь тиждень вона протрималася. І комусь життя врятувало, напевно", — згадує він.

Очевидно, Україні дійсно необхідно якомога швидше побудувати новий НПЗ в західноукраїнському регіоні.

Читайте також:

Ним пишався Путін: ЗСУ збили російський експериментальний безпілотник. Фото.

Називав себе" господарем українців": ЗСУ гримнули військового РФ, який довго погрожував Україні. Фото.

Це кінець: з Росії намагаються втекти 15 тисяч доларових мільйонів. Йде крах.