Відомий військовий експерт Олег Жданов прогнозує, що вже до кінця нинішнього літа у війні може настати довгоочікуваний переломний момент. Зрозуміло, цей момент буде позитивним для ВСУ.

Своїм баченням ситуації Олег Жданов поділився в інтерв'ю Обозреватель.

"Зараз почнеться гонка між обома сторонами цієї війни. Ми будемо намагатися якомога швидше отримати зброю, а Росія буде поспішати підтягнути техніку і сформувати резерви, щоб задавити наш контрнаступ. На полі бою будуть позиційні бої, обміни ударами, буде деяке зниження інтенсивності бойових дій", - зазначає експерт.

Відповідаючи на питання про настання того самого переломного моменту, Жданов заявив: "судячи з того, як повільно рухається техніка, не раніше, ніж у другій половині літа. Темпи у РФ, напевно, будуть такими ж, не дуже високими".

Він також прокоментував інформацію про те, що у Путіна закінчується мобілізаційний резерв для відправки в Україну. За словами Жданова, насправді, в Росії дуже багато потенційних призовників, які готові йти воювати проти українців.

"На жаль, я думаю, що буде приблизно паритет. Тому що Росія дуже велика країна, 120 мільйонів населення. Вони завжди знайдуть бажаючих повоювати і повбивати. Але, з іншого боку, кількість тих, хто відмовляються від участі в бойових діях, теж буде зростати. Думаю, співвідношення буде приблизно однаковим.

Тому що російське суспільство на сьогоднішній день фактично зомбоване ідеями нацизму. Вони підтримують війну, вони вважають, що Україну треба покарати за те, що ми занадто волелюбні. Я не думаю, що антивоєнний рух в Росії сьогодні або завтра отримає великий розмах.

Так, є внутрішні розбірки, небажання йти до військкомату. Призов в країні практично провалений. Росгвардія вже влаштовує облави в пошуках призовників. Але зовнішньополітичний настрій суспільства, на жаль, залишається в тій ідеології, яку створив Путін – в ідеології "вищої раси", в ідеології геноциду", - зазначає Жданов.

Читайте також:

Ним пишався Путін: ЗСУ збили російський експериментальний безпілотник. Фото.

Називав себе" господарем українців": ЗСУ гримнули військового РФ, який довго погрожував Україні. Фото.

Це кінець: з Росії намагаються втекти 15 тисяч доларових мільйонерів. Йде крах.