Військовозобов'язаним громадянам Білорусі почали масово роздавати повістки. Після того, як буде пройдена медкомісія у військкоматі, людей відправлятимуть на навчання.

Як повідомляє Апостроф, про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, до цього часу буде також закрито повітряний простір.

"У Білорусі почалися навчання з військкоматами і там військкомати розіслали сьогодні повістки. Вони будуть проводити навчання з мобілізації військовозобов'язаних", - сказав Жданов.

Він зазначив, що чоловіки повинні прийти у військкомати 17-18 червня.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що президент Володимир Зеленський провів засідання ставки верховного Головнокомандувача, на якому доручив перевірити готовність до можливого повторного вторгнення з території Білорусі.

В ході засідання, повідомив він, президент доручив перевірити в чотирьох областях стан підготовки "у разі, якщо будуть відбуватися повторні виклики для нашої країни".

Данилов зазначив, що велика частина роботи ведеться не публічно, але влада "розуміє, що відбувається в Білорусі, Росії".

Тим часом, як ми повідомляли, президент Білорусі Лукашенко раптом почав аналізувати протести, які два роки тому прокотилися по багатьом білоруським містам. Він також налякав білорусів "заварушкою", яка, за його словами, буде "гіршою, ніж в Україні".

Читайте також:

Війська РФ вже з сім'ями їдуть до Херсона за пральними машинками і селяться в будинках українців.

Багато хто не знав:" білий квиток " не звільняє від мобілізації у воєнний час. Що потрібно знати.

Це маразм століття: У Путіна заявили, що всі українські діти, народжені після 24 лютого, будуть громадянами РФ.