За словами глави Міноборони Олексія Рєзнікова, захисники України однозначно будуть звільняти не тільки, захоплені території Херсонської, Запорізької областей, Маріуполя, а також Крим і Донбас.

Як повідомляє Дзеркало тижня, про це Резніков заявив в інтерв'ю CNN у Брюсселі.

"Ми збираємося звільнити всі наші території, все це, включаючи Крим", - сказав він.

Резніков заявив, що Крим є стратегічною метою для України "тому що це українська територія", але українські війська планують рухатися для досягнення цих цілей поступово, крок за кроком.

Зокрема міністр заявив, що першим кроком стане стабілізація ситуації на місцях, щоб запобігти подальшим втратам. Другим етапом, за його словами, є відкидання російських військ на позиції перед вторгненням 24 лютого.

І тільки на третьому етапі будуть обговорення з партнерами України про те, як звільнити території, в тому числі Крим, сказав Резніков. Він підкреслив, що Україна не збирається використовувати зброю партнерів для нападу на Росію, але Крим не є територією Росії.

Як стверджує глава Міноборони, для України не має значення питання, чи може спроба повернення Криму військовим шляхом ще більше спровокувати Росію. Москва побачить звільнення українськими військами не тільки Криму, а й Запорожчини, Маріуполя та Херсона.

"Це не має значення. Тому що вони (росіяни) побачать це в Херсоні, вони побачать це в Запоріжжі, вони також побачать це в Маріуполі... тому, що це Українські землі, і Крим також українська земля, незважаючи ні на що", - підкреслив Олексій Резніков.

Читайте також:

Від щирого серця: українські фермери нагодували російських окупантів отруєною черешнею.

Медведєв попередив весь світ: поки Макрон "п'є горілку" в Україні, годинник цокає.

Денацифікація Росії в Україні: російський мер зганьбився на публіці і мало не зламав мову.