Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що українському президенту Володимиру Зеленському і його команді доведеться домовлятися з Москвою.

Як повідомляє "Гордон", з такою заявою Макрон виступив під час візиту до Румунії.

"Президенту [України Володимиру Зеленському] і його чиновникам доведеться вести переговори з Росією", – сказав Макрон.

У свою чергу він обіцяв, що "зробить все, щоб і далі стримувати військову агресію Росії, допомагати українцям і продовжувати переговори".

Виступаючи перед французькими військовослужбовцями, розміщеними на авіабазі "Михайло Когелнічану" в Румунії (приблизно в 70 км від кордону з Україною), президент Франції сказав, що "саме на східному рубежі (НАТО) ми можемо захищати Європу, коли знову йде війна".

"Ніхто не знає, що буде в наступні тижні і місяці. Ми зробимо все, щоб і далі стримувати військові зусилля Росії, допомагати українцям і їх армії і продовжувати переговори", – сказав Макрон.

Нагадаємо, раніше Макрон заявив, що вважає вкрай важливим, щоб Росія не була "принижена", коли бойові дії в Україні припиняться і за справу візьмуться дипломати.

"Ми не повинні принижувати Росію, щоб в той день, коли припиняться бойові дії, залишалася можливість побудувати маршрут для врегулювання ситуації дипломатичними засобами", – сказав Макрон.

Він також сказав, що "роль Франції полягає в тому, щоб залишатися посередницькою державою".

Читайте також:

Це вперше: Україна повністю переходить на озброєння НАТО. Вже готують план.

Нехай Шойгу воює: російські десантники відмовляються йти в атаку.

Путіну доведеться зупиняти армію, виникли величезні проблеми.