Не так давно влада Білорусі заявила про продовження військових навчань на кордоні з Україною і західними країнами. При цьому самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив про створення оперативного командування для військ на кордоні з Україною, купівлю російських З-400 і Іскандерів і створення "народного Ополчення". А зараз стало відомо, що до війни готуються не стільки військові, скільки Підлітки в школах.

Так, Гомельське видання "Флагшток"повідомило, що в Гомельській області Білорусі для десятикласників провели збори, на яких вчили копати окопи і стріляти з лопат.

Чергові "навчально-виїзні зустрічі" для 10-х класів провели кілька шкіл Гомельської області. Цього разу вони відрізнялися від виїздів минулих років - дітей вчили копати окопи і стріляти з лопат.

Цікаво, що на сайтах Симоніцької школи Лельчицького району та Домановицької школи Калинковицького району виїзди назвали "військово-польовими". Однак, якщо в Домановицькій школі все обмежувалося окопами на території школи, то воєнрук з Симоничів влаштував постановочну окопну стрілянину в лісі.

Відзначимо, що в минулі роки на Гомельщині вже проводили подібні навчання, проте такої практичної діяльності з явними ознаками мілітаризму на них помічено не було.

Виявляється, питання про таке "патріотичне" виховання молоді в країні було піднято після революційних подій 2020 року. З тих пір в старших класах школи з'явилися воєнруки – керівники військово-патріотичного виховання. А після 10-го класу для білоруських школярів тепер обов'язкова Польова підготовка.

Читайте також: