Батьківські суботи в 2022 році відзначаються 9 разів, коли за традицією згадуються померлі рідні та близькі люди. Одна з них перед великим християнським святом-Трійцею.

Так, всім християнам потрібно знати, що 11 червня 2022 року православні відзначають Троїцьку батьківську суботу. Це Вселенська поминальна субота, так як в цей день люди згадують не тільки своїх померлих родичів, але і всіх християн, що жили коли-небудь на Землі.

У цей день люди відвідують поминальні богослужіння в церкві і передають записки з іменами для панахиди. Так, в Троїцьку суботу служиться Божественна заупокійна Літургія. Священики проголошують проповіді.

До речі, це єдина дата в році, коли дозволяється замовляти панахиду за самогубців.

Після відвідин церкви слід подати милостиню бідним, а потім бажано поїхати помолитися на кладовищі. Крім того, можна прибрати біля могил і посадити квіти.

Якщо ж сходити в храм немає можливості, то прочитати молитву можна і вдома. Як правило, читають" Отче наш " або особливі поминальні молитви.

Молитва про покійних батьків:

Універсальна молитва про покійних:

"Упокій, Господи, душі покійних рабів Твоїх: батьків моїх, родичів, благодійників ( Імена) і всіх православних християн, і прости їм усі гріхи вільні і мимовільні, і даруй їм Царство Небесне. Амінь".

Читайте також:

Мільйони готові повстати проти Кремля: у Росії назріває бунт через втрати в Україні.

ЗСУ потужно" поклали " загін вагнерівців. Вижив тільки один, а решта-під завалами.

У військ РФ закінчуються ракети. У розвідці розповіли, скільки ще протягне Путін.