Стало відомо, що в Києві та області з прилавків зникла сода. Зокрема, в соціальних мережах люди скаржаться, що соди немає в мережі магазинів" Новус " у Києві та у Вишневому. Також сода зникла з прилавків в мережі суперпаркетів "Сільпо" в Києві і "Екомаркет" в Борисполі.

Крім того, цей продукт різко подорожчав в онлайн-магазинах.
Наприклад, в онлайн-магазині "Розетка" соду продають по 49 гривень - така ціна майже в чотири рази вище, ніж до повномасштабного російського вторгнення.

Хтось дефіцит пов'язує з тим, що, як і сіль, соду в основному виробляють в Донецькій і Луганській областях, де зараз відбуваються найбільш інтенсивні бойові дії. У супермаркетах же стверджують, що нестача соди пов'язана з ажіотажним попитом на цей продукт, який виріс в п'ять разів за останні 10 днів.

У Держпродслужбі підтвердили, що в магазинах Києва та області зникла сода.

Так, глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що це тимчасово явище. За його словами, деякі заводи, що виробляють харчову соду, не працюють через бойові дії.

"Деякі заводи з виробництва харчової соди не працюють через бойові дії. Крім того, порушена Логістика з доставки цього товару. Але це тимчасове явище і незабаром буде виправлено", - сказав Рубан.

Читайте також:

Мільйони готові повстати проти Кремля: у Росії назріває бунт через втрати в Україні.

ЗСУ потужно" поклали " загін вагнерівців. Вижив тільки один, а решта-під завалами.

У військ РФ закінчуються ракети. У розвідці розповіли, скільки ще протягне Путін.