Всі українці, які входять в категорію соціально незахищених і постраждалих від вторгнення російських окупантів, зможуть отримати виплату в розмірі 2500 гривень.

Як повідомляє прес-служба ПриватБанку, виплати здійснюються в рамках нового спільного проекту Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Міністерства соціальної політики. Згідно з умовами проекту, Червоний Хрест надаватиме фінансову допомогу малозабезпеченим сім'ям з постраждалих громад.

"Розмір допомоги становить 2500 грн на людину на місяць, тривалість програми – 3 місяці. Кошти будуть перераховані безпосередньо голові домогосподарства переказом PrivatMoney на банківську картку українського банку, зареєстровану в Мінсоцполітиці", - йдеться в повідомленні Приватбанку.

Якщо одержувач не має зареєстрованої банківської картки, допомогу можна отримати у відділенні Приватбанку або за телефоном 3700 - на картку Приватбанку, вказавши її при отриманні або готівкою.

Реєструватися для участі в програмі не потрібно - одержувачі допомоги, чий номер телефону доступний, будуть проінформовані про включення в програму через SMS-повідомлення від Червоного Хреста.

Допомогу отримають сім'ї, які мають офіційний статус малозабезпечених, зареєстровані в Міністерстві соціальної політики і до 24 лютого 2022 року проживали в одній з громад, які постраждали від збройного конфлікту (незалежно від того, виїхала ця сім'я або залишилася в громаді).

Серед регіонів, де буде надана допомога постраждалим громадам – Донецька, Луганська, Запорізька, Житомирська, Київська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області.

З питань, пов'язаних з виплатами, необхідно звертатися до Контактного центру Міжнародного Комітету Червоного Хреста за телефоном: 0800 300 155.

З питань, пов'язаних зі статусом малозабезпеченої сім'ї та його отримання ПриватБанк радить звертатися до Міністерства соціальної політики України.

Читайте також:

Мало не впав під стіл, вже відкачували: нові подробиці про стан Путіна.

Гроші розкрадені: російським військовим почали видавати боєприпаси 50-х років.

Логотип "російського Mcdonald's" вже дуже схожий на лого української компанії. Фото.