Російські окупанти мінують територію Херсонської області в надії затримати контрнаступ Захисників України. Також загарбники будують додаткові лінії оборони і створюють інженерні загородження.

При цьому для мінування регіону рашисти використовують боєприпаси 50-х років минулого століття. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією розвідки, нещодавно на окуповану Херсонщину прибула колона російських військових вантажівок з радянськими мінами, виготовленими в 50-х роках минулого століття. Боєприпаси зберігалися на складах в Ростовській області і були підготовлені для знищення.

Варто відзначити, що російське командування привласнило гроші на утилізацію застарілого озброєння і, не виконавши завдання, вирішило направити мотлох для мінування оборонних позицій в Херсонській області.

Також вже відомо, що кілька окупантів підірвалися на старих боєприпасах при спробі встановлення мінних загороджень. Розвідка повідомляє, що йдеться про батальйонно тактичну групу 7 військової бази 49 загальновійськової армії Південного військового округу (в/ч 09332) окупаційних військ. У той же час ФСБшники, які прибули на місця вибуху, наказало класифікувати те, що трапилося як нещасний випадок. Відтак, родини рашистів за загибель родичів-окупантів виплат не отримають.

Читайте також:

Це увійде в історію: Європарламент готовий прийняти Україну в ЄС. Деталь.

Вимагали підтримати "спецоперацію": головний рабин Москви покинув Росію.

Канада заборонила обслуговувати росіян. Такого ще не було. Список заборон.