Сьогодні, 8 червня, в Анкарі пройшли переговори глав МЗС Росії і Туреччини Сергія Лаврова і Мевлюта Чавушоглу щодо розблокування українських портів і вивезення зерна по Чорному морю. Не обійшлося без скандалу.

Так, на брифінгу після зустрічі з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу в Анкарі, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров довго переконував громадськість, що роль українського врожаю в глобальній продовольчій безпеці сильно перебільшена, а Росія готова безперешкодно пропускати судна з зерном з українських портів.

У якийсь момент журналіст" Суспільного " поставив запитання міністру Росії про мародерство російських військових і вкрадене росіянами українське зерно.

"Що з вкраденого в України, крім зерна, Росії ще вдалося продати?"- запитав журналіст у глави МЗС РФ.

Лавров відповів " в сенсі?". За словами глави МЗС Росії, мародерство є частиною "денцифікації".

"У вас весь час голова болить про те, де б чого-небудь поцупити, і думаєте, що всі так чинять? Ми займаємося реалізацією цілей, які були оголошені публічно – позбавити схід України від тиску неонацистського режиму. Ось цим ми займаємося. А зерно може вільно транспортуватися в пункти призначення-з боку Росії ніяких перешкод немає. Для цього потрібно, щоб пан Зеленський дав наказ, якщо він ще чимось командує, щоб дозволили іноземним і українським судам вийти в Чорне море",-сказав у звичній манері російський міністр.

Читайте також:

Армії РФ залишився місяць: Пентагон зробив потужну заяву з приводу ЗСУ.

Маразм зашкалює: у Криму окупанти забороняють слова "Селфі", "гуглити", "гаджет" та інші.

Люди поїхали за дровами: під Києвом у лісі підірвався мікроавтобус. Фото.