На четвертому місяці російсько-української війни секретар РНБО Олексій Данилов обережний в оцінці противника, не має надій на швидку перемогу, а також має свою думку, чи може вплинути на долю війни раптова смерть Володимира Путіна.

Так, вже багато хто звик, що секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов на запитання журналістів завжди відповідає стримано, мабуть розуміючи, що кожне зайве слово може виявитися зброєю проти українців. Крім того, він застерігає українців від настроїв, що армія РФ нібито "слабка" і "не вміє воювати".

Про це він в черговий раз заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Данилов підкреслив, що він не з тих, хто вважає, що армія Росії "якась там слабка", що військовослужбовці там "якісь тупі" або "не вміють воювати".

"Ми маємо справу з другою армією світу. Вони також вже навчилися на цій війні воювати", - сказав він.

Зараз у нас 1200 км фронту, пояснив секретар РНБО, і таку протяжність вкрай складно контролювати.

Він підкреслив, що коли хтось критикує Захід за нерозторопність з поставками озброєнь Україні, важливо не забувати, що "ніхто нічим нам не зобов'язаний".

"Мені складно уявити, що б ми робили в перші дні без NLAW, "Джавелінів", "Стінгерів". <...> Ми вважаємо, що нам всі повинні, а це трішечки не так", – сказав він.

Допомога йде "кожен день", запевнив він,"але це не якісь подарунки: за кожну поставку є домовленість нашого президента".

При цьому він зазначив, зараз дійсно досягнутий певний паритет-російській армії дуже складно просуватися далі на нашу територію.

"Але я звертаю увагу: те, що стосується літаків стратегічної авіації, те, що стосується бомбардування нашої території ракетами, які мають дуже потужні вражаючі здібності, все це продовжує працювати по нас майже кожен день. Агресор діє вже не тільки авіацією, вони залучають підводні човни, флот і багато інших військових компонентів", - зазначив Данилов.

Читайте також:

Армії РФ залишився місяць: Пентагон зробив потужну заяву з приводу ЗСУ.

Маразм зашкалює: у Криму окупанти забороняють слова "Селфі", "гуглити", "гаджет" та інші.

Люди поїхали за дровами: під Києвом у лісі підірвався мікроавтобус. Фото.