З єдиним російським авіаносним кораблем "Адмірал Кузнєцов" постійно трапляються якісь казуси. Так, в грудні 2019 року щонайменше один військовослужбовець загинув і 12 осіб отримали поранення в результаті пожежі на борту корабля. У минулому році він отримав пошкодження під час ремонтних робіт, коли плавучий док, в якому він знаходився, затонув, і на його палубу впав кран. Відремонтувати "гордість Путіна" повинні були до 2023 року, проте несподівано стали відомі нові факти.

Ремонт єдиного російського авіаносця, флагмана військово-морського флоту РФ і Північного флоту "Адмірал Кузнєцов", затягнеться мінімум до 2024 року. Про це написали росЗМІ з посиланням на джерело в оборонно-промисловому комплексі.

За його даними "передача флоту крейсера" Адмірал Кузнєцов "після модернізації і всіх наступних державних випробувань відбудеться не раніше, ніж в 2024 році".

Відомо, що" Адмірал Кузнєцов "на початку червня поставлений в модернізований сухий док філії" 35-й СРЗ "центру судноремонту"Зірочка".

"Кузнєцов", спущений на воду в 1985 році, повинен був повернутися в стрій в 2022 році, але в 2021-му дату перенесли на 2023-й.

Зараз же виявлені нові дефекти на кораблі змусили інженерів продовжити час ремонту ще на рік.

Сам авіаносець був побудований 35 років тому (ще в 1987 р.) і повинен був стати одним з п'яти авіаносних крейсерів проекту 1143 "Кречет".

Читайте також:

Максим Галкін у нових виступах почав жартувати над Соловйовим і Скабєєвою.

Буде дуже жаркий тиждень: у Зеленського попередили українців.

Знову почалося: на автозаправках почав зникати дизель. Навіть за талонами і картками.