Ілля Кива вже довгий час відомий своєю скандальною поведінкою і висловлюваннями. Чого тільки варте його бажання судитися з Байденом за заподіяння президентом США психічних розладів укрнаїнцям. А днями одіозний політик зробив заяву, яка шокувала навіть Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Так, екс-депутат Верховної Ради України Ілля Ківа заявив, що президента Росії Володимира Путіна "зарахують до лику святих".

Про це Ківа повідомив на своєму каналі в Telegram.

"Путін, увійде в історію і буде зарахований до лику святих-як той, хто зі звільненням Києва і України, - возз'єднає початок, сьогодення і майбутнє слов'янського світу і православ'я! Його місія-свята! Богоугодна справа, завжди закінчується перемогою!"—- написав скандальний політик.

Зазначимо, що Ілля Ківа став гарячим прихильником "русского мира", "слов'янської єдності" і Володимира Путіна відносно недавно, в 2019 році, коли він вступив в партію ОПЗЖ.

Але ж до цього він керував Полтавським центром "Правого сектора", а також був регіональним політичним керівником" Правого сектора " на Сході України. Так, у 2016 році Ілля Ківа заявляв, що він виступає за насильницьку українізацію жителів Донбасу.

"Якщо ви не будете любити Україну - ми змусимо любити Україну", - звертався тоді політик в ефірі одного з українських телеканалів до жителів Донбасу.

Ось тільки "перевзувся" Ківа досить швидко і вже в 2021 році вітаючи Володимира Путіна з 69-річчям, нардеп назвав російського диктатора "лідером нації і дружнього українцям народу".

"Ви дійсно та людина, яка повернула своїй країні і своєму народу колишню велич і повагу в усьому світі. Ви та людина, яка пише нову історію слов'янського світу і слов'янської єдності. Ви захищаєте мораль, віру. Ви той, чиє ім'я "записано в історію людства, як ім'я великого правителя", — писав тоді Ківа.

До речі, у квітні 2022 року Ківа запросив у Росії політичний притулок і громадянство. Ківа оприлюднив також відкритий лист до Путіна в якому розмірковував про один народ, його "боротьбу за правду і мир" і "непростий період для Росії".

Читайте також:

Максим Галкін у нових виступах почав жартувати над Соловйовим і Скабєєвою.

Буде дуже жаркий тиждень: у Зеленського попередили українців.

Знову почалося: на автозаправках почав зникати дизель. Навіть за талонами і картками.