У супермаркетах можна знайти безліч видів творогу з різним вмістом жирності. При цьому його смакові якості і концентрація корисних речовин далекі від продукту, зробленого вдома.

Кожній господині варто знати, що з 3 л домашнього молока вийде до 1 кг сиру, а також 500 г вершків або сметани.

Для того, щоб приготувати якісний домашній сир, для початку залишаємо банку з основою для майбутнього кисломолочного продукту при кімнатній температурі.

Скільки буде скисати молоко залежить від температури в кімнаті. Так, влітку на скисання треба близько однієї доби, взимку – два дні. Однак, не варто залишати кисле молоко довше, ніж на 3 дні, бо з нього виходить кислий домашній сир.

Ставимо банку з кисляком в холодну духовку та вмикаємо невелику потужність - дуже важливо, щоб духовка нагрівалась поступово.

Тримаємо банку з молоком в духовці при температурі приблизно 90... 100 градусів одну годину. При цьому необхідно слідкувати за тим, як відділяється сироватка і сир збирається в згусток. Кисляк має повністю покритися великими тріщинами.

Якщо банка буде гарячою ( а не ледь теплою ), то в середині банки кисляк добре прогріється.

Виймаємо банку з духовки, притримуючи рушником і залишаємо до повного охолодження.

Перекладаємо наш продукт в друшляк, застелений марлею, ставимо його на ємність і залишаємо на деякий час, щоб стекла сироватка.

Читайте також:

Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь

Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт