Найближчим часом всім розсудливим людям доведеться забути не тільки про Чорне море, де існує небезпека вибуху російських мін, але і про Азовське море.

Що стосується саме Азовського моря, тут ситуація небезпечна не через мін, а через можливий спалах холери.

Як повідомляє прес-служба Маріупольської міськради, навіть російські окупанти заборонили людям купатися в морі.

"Окупаційна влада Маріуполя заборонила купання в Азовському морі. Формально - через розмінування. Реально - через вибухове зростання захворюваності кишковими інфекціями і загрозою епідемії холери", - йдеться в повідомленні прес-служби.

При цьому було процитовано повідомлення призначеного росіянами наглядача за Маріуполем Костянтина Іващенка:

"У місті стає дуже жарко. Розумію, що багато жителів хочуть піти на пляж і скупатися в теплому Азовському морі. На жаль, зараз це дуже небезпечно".

Раніше міськрада повідомила, що в Маріуполі, який був захоплений Росією, існує загроза загибелі десятків тисяч людей через епідемію холери, якщо не організувати повну евакуацію населення.

У зруйнованому окупантами місті сьогодні не працюють централізоване водопостачання і каналізація, вулиці завалені сміттям і нечистотами, в кожному дворі є стихійні поховання, а трупи під завалами почали сильніше розкладатися через спеку, пише Ліга.

Також в Маріуполі немає ліків, лікарні були знищені бомбардуваннями, море і водойми постійно забруднюються трупними водами і нечистотами.

Всі ці фактори, за даними міськради Маріуполя, загрожують епідемією холери, яка викликає смертність в 10% при найоптимістичніших сценаріях, а без системного лікування хвороба забирає до 60% життів.

Чиновники вважають, що врятувати Маріуполь може відкриття гуманітарних коридорів і міжнародна місія з повної евакуації населення.

Читайте також:

Буде переломний місяць: астролог назвала важливий місяць у боях за Україну.

Лукашенко готовий вдарити по Путіну. З КДБ терміново вичищають російських офіцерів.

Армії РФ залишився місяць: Пентагон зробив потужну заяву з приводу ЗСУ.