У польському уряді заявили, що саме такий пакет колосальної військової допомоги допоможе українським захисникам протистояти російським окупантам.

Як передає УНІАН, з відповідною заявою виступив глава польського уряду Матеуш Моравецький.

"Зараз ми підписуємо один з найбільших контрактів на озброєння за останні три десятиліття на поставку зброї в Україні. Ця зброя добре перевірена, і сьогодні ми знаємо, що вона буде важливим полем бою", - заявив політик.

При цьому він вказав, що зброя для України частково фінансує Європейський союз, а загальна сума контракту - приблизно 3 мільярди злотих, а це близько 628 мільйонів доларів.

Про яке саме озброєння йдеться-невідомо.

Раніше повідомлялося, що українські військовослужбовці приступили до практичних занять зі стрільби з гаубиць PzH 2000, які ЗСУ отримають від Нідерландів та Німеччини.

Тим часом, президент США Джо Байден заявив, що Україна буде отримувати все більше зброї для захисту, і вона буде все більш якісною в плані можливостей. Так, він прийняв рішення про надання Україні сучасних ракетних систем (РСЗВ), які зможуть значно точніше вражати росіян на території України.

Зазначимо, що Іспанія готова передати ЗСУ танки Leopard 2. Арсенал української армії може поповнитися 40 танками, які, до слова, потрібно буде додатково модернізувати і відремонтувати. Також іспанські інструктори навчать бійців ЗСУ.

Читайте також:

Маразм зашкалює: у Криму окупанти забороняють слова "селфі", "гуглити", "гаджет" та інші.

Люди поїхали за дровами: під Києвом у лісі підірвався мікроавтобус. Фото.

Максим Галкін у нових виступах почав жартувати над Соловйовим і Скабєєвою.