Тільки минулого тижня українські військові заявляли про ліквідацію важливих 200-их, а вже знову є привід пишатися ЗСУ. Так, нещодавно були ліквідовані полковник Володимир Іванов з прес-служби Міноборони Росії, командир роти 106-ї парашутно-десантної дивізії капітан Олександр Вигуляр, а також командир десантно-штурмового батальйону 104 десантно-штурмового полку підполковник Олександр Досягаєв. 5 червня особливо спекотно виявилося на Луганщині.

Стало відомо, що 5 червня поблизу населеного пункту Миколаївка Попаснянського району Луганської області поруч з трасою Бахмут-Лисичанськ був ліквідований бійцями ЗСУ генерал-майор Роман Кутузов з позивним "Туман". Район, в якому, як повідомляється, загинув генерал-майор Кутузов, зараз контролюється російськими військами і підрозділами ЛНР.

Це вже четвертий генерал російської армії, ліквідований на території України.

Спочатку про смерть генерала почали повідомляти в російських ЗМІ, проте при цьому не вказувалося повного імені військового. Відзначали тільки, що його звуть Роман. Відомо, що він воював у Сирії, мав різні нагороди — "за військові заслуги", ордена Кутузова, Пошани і медаль "За відвагу".

Одним з перших свої слова співчуття у зв'язку із загибеллю Кутузова вже висловив депутат Держдуми РФ Дмитро Саблін. Він один з перших, хто повідомив про загибель воєначальника. При цьому він також не став називати прізвище офіцера.

Пізніше про це передавати волонтери InformNapalm.

Про втрати окупантів повідомив і журналіст Роман Цимбалюк, який розповів обставини, за яких відбулась ліквідація.

"Роман Кутузов ... не щадив особовий склад, усвідомлено відправляв людей на забій з розумінням того, які будуть втрати", - саме так охарактеризував російського генерала представник ЗМІ.

За його словами, у командувача горіли терміни заняття одного з населених пунктів на Донеччині і потрібно було виконати поставлене завдання протягом дня.

Проте, інформує Цимбалюк, командири 1-ої та 100-ої окремих мотострілецьких бригад відмовилися особисто вести війська на штурм позицій ЗСУ, оскільки розуміли ризик для свого життя.

"Генерал-майор Кутузов, усвідомлюючи, які наслідки на нього чекають у разі невиконання поставленого вищим командуванням завдання, вирішив особисто очолити наступ і був знищений вогнем артилерії ЗС України", - резюмував Цимбалюк.

Відомо, що до війни Роман Кутузов виконував обов'язки командира 5-ї загальновійськової армії, яка дислокувалася в Уссурійську, а в ході бойових дій в Україні командував армійським корпусом ДНР.

Читайте також:

"Два тижні будуть робити вигляд, що він живий": у Зеленського розповіли про похорон Путіна

В Україні ліквідували "путінського Геббельса". При цьому російське керівництво ретельно приховує таку важливу втрату, але інформація все ж набула розголосу.

ЗСУ" підсмажили "хвалений КамАЗ"Тайфун". Він був забитий ворожими солдатами.