Впевнені, що кожна людина хоча б раз в житті бачив, як хтось із знайомих (або, навпаки, з незнайомих) перевертає телефон екраном вниз і це викликало багато питань. Адже якщо телефон лежить перевернутим, то з ним абсолютно неможливо взаємодіяти навіть в пасивному режимі. Виявляється, на це є вагомі причини.

Є три вагомі причини, чому смартфони потрібно класти на поверхню екраном вниз:

  • практичний;
  • функціональний;
  • економічний.

Отже, якщо гаджет буде лежати екраном вниз, ви зможете істотно заощадити витрату батареї, адже екран не буде зайвий раз включатися і витрачати енергію.

Як відомо, більшість сучасних смартфонів оснащуються датчиками освітленості. Вони стежать, потрапляє на смартфон світло чи ні. Саме завдяки їм екран гасне, коли ми говоримо по телефону, щоб ми ненароком не понажимали на екранні кнопки обличчям.

Ці датчики також дозволяють телефону зрозуміти, що він знаходиться в кишені і не дозволяють його екрану включатися, коли приходять повідомлення. Але датчикам все одно, знаходиться апарат в кишені або лежить на столі в перевернутому стані – він все одно не включить екран, а значить, заощадить ресурс акумулятора, якщо повідомлення сиплються кожні п'ять хвилин.

Що ж стосується практичної вигоди, то це пов'язано з камерою телефону. Так, у багатьох моделях мобільних телефонів модулі камери висуваються з корпусу, тому якщо класти гаджет екраном вгору, то великий ризик подряпати камеру і погіршити якість знімків, а значить, куди логічніше класти телефон екраном вниз, особливо, якщо він в чохлі.

Ну і остання вигода перевернутого смартфона-функціональна. Мало хто знає, що деякі смартфони дозволяють заглушати звук вхідного виклику при повороті смартфона екраном вниз. Таку функцію, наприклад, пропонує додаток» Телефон " від Google.

Читайте також:

"Кілька тижнів": у Пентагоні заявили про переломний момент в Україні.

"Ракети можуть прилетіти навіть з Новоросійська": експерт розповів, чи зможуть ЗСУ потопити флот РФ.

Невістка Олега Янковського назвала Одесу мамою і опублікувала вкрай провокаційну фотографію з прапором України.