Літак, який повинен був доставити главу російського МЗС Лаврова до Сербії, почав відчувати якісь дивні складнощі. Як і сам Лавров.

Вся справа в тому, що лайнеру, на якому знаходився Лавров, відмовили в посадці відразу три держави - Чорногорія, Північна Македонія і Болгарія. А тепер уявіть собі, як літня людина зможе переносити такі перельоти, страждаючи самим звичайним старечим нетриманням.

Як повідомляє УП, візит до Сербії Лаврова зіткнувся з несподіваними транспортними проблемами, вирішувати які довелося особисто президенту Олександру Вучичу.

Вперше про цю проблему заявив сам президент Вучич - за його словами, візит Лаврова несподівано ускладнився.

Пізніше, видання Novosti, посилаючись на свої джерела, пояснило, про які проблеми йдеться. За їх інформацією, дозвіл на політ літака з російським міністром не дали три країни: Чорногорія, Північна Македонія і Болгарія.

Таке рішення поставило під загрозу візит, намічений на 6-7 червня. Під час перебування в Белграді Лавров збирався зустрітися з президентом Вучичем, міністром закордонних справ Миколою Селаковичем, спікером парламенту Івіцею Дачичем, а також з Патріархом Сербської Православної церкви Порфирієм.

Згодом проблему підтвердила прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабіч. За її словами, ситуація навколо приїзду Лаврова в Белград "надзвичайно складна" і що логістикою його поїздки займається особисто Вучич.

Вона оцінила, що візит Лаврова ставить Сербію в "надзвичайно складну ситуацію", але позиція Белграда полягає в тому, що до них може приїхати міністр закордонних справ або прем'єр-міністр будь-якої країни.

Читайте також:

Мужик торкнувся: путінський Соловйов зробив дику заяву про мутантів. За таке довідку видають.

Гроза росіян: Україна отримає найпотужніші танки Leopard. Їх знає весь світ.

Кінець Путіну: поразку в Україні визнали вже навіть у ФСБ. Дідові пора на пенсію.