Всі знають, що війна це не тільки бої на фронті, це ще й тил. Саме там проводять свою роботу диверсанти, задаючи дуже багато незрозумілих питань місцевому населенню і фотографуючи важливі об'єкти. Когось вербують з фінансових мотивів, когось-за ідейними, а багатьох просто залякують. Схоже, "полювання на диверсантів" в Україні не закінчиться ніколи.

Стало відомо, що в Києві та Київській області, а також в інших регіонах України останнім часом збільшилася кількість диверсійних груп. Про це під час телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, пише Обозреватель.

"Останнім часом росіяни дійсно посилили диверсійну роботу. Вони набирають людей переважно з окупованих територій, Донецької, Луганської областей. Це люди, які розуміють, а іноді навіть можуть говорити по-українськи", — заявив Денисенко в прямому ефірі.

За його словами, російські спецслужби перекидають диверсантів з окупованого Донбасу на підконтрольну Україні територію для здійснення терактів. А ще перед ДРГ стоять завдання сіяти паніку і робити життя на територіях далеко від фронту максимально напруженою і щоб люди відчували себе максимально незахищеними.

"Останнім часом їх (диверсантів, — ред.) кількість збільшилася. Був період, коли трохи затихли, але зараз знову активізувалися. Росіяни починають активізувати саме цю роботу", - зазначив радник глави МВС України.

При цьому шпигунів і диверсантів в Україні затримують регулярно. Для цього українські правоохоронні органи і військові постійно проводять величезну оперативну роботу.

Читайте також:

"Путін, забери нас звідси": бойовики просять, щоб Кремль вивів їх з України.

Путіну світить трибунал: у Європі готові визнати Росію країною-терористом.

І як вам? Макрон просить, щоб Росію не принижували і не ображали.