Тепер росіяни читатимуть і дивитимуться тільки те, що їм підсовуватиме партія президента Путіна. Цензури буде більше, а свободи слова менше.

Як повідомляє ТСН, в Росії почали масово забороняти VPN-сервіси, які дозволяли росіянам все ж хоч якось користуватися тими ресурсами Інтернету, які влада вважала "інакомислячими" сайтами.

Зокрема, російський Центр моніторингу та управління мережею зв'язку загального користування вживає заходів щодо обмеження роботи на території РФ VPN-сервісів, "порушують російське законодавство".

"За законом "Про зв'язок", засоби обходу блокувань протиправного контенту визнаються загрозою. Центр моніторингу та управління мережею зв'язку загального користування вживає заходів щодо обмеження роботи на території Росії VPN-сервісів, що порушують російське законодавство", - йдеться в повідомленні відомства.

Відомо, що 2 червня у російських користувачів виникли проблеми з підключенням до сервісів Proton VPN і NordVPN.

"Зараз ми вивчаємо проблему, але вона не викликана будь-якими змінами з нашого боку. Цілком ймовірно, що місцеві інтернет-провайдери і влада заважають VPN-з'єднанням, і в цьому випадку ми не зможемо вирішити такі проблеми", - повідомили менеджери. сервісу Proton VPN.

Станом на 15 березня в Росії було заблоковано близько 20 VPN-сервісів. У 2021 році в РФ була обмежена робота більше десяти VPN-сервісів, серед яких-ExpressVPN, Nord VPN, Hola!VPN, IPVanish VPN, KeepSolid VPN Unlimited, Speedify VPN.

"Роскомнагляд" залишив доступ до них тільки компаніям з білого списку, які повідомили, що VPN потрібен їм для роботи.

Читайте також:

Нічна атака: під Києвом збили ворожу ракету. У людей пропало світло.

Ангел врятував: в українку влучила блискавка, але вона вижила і навіть сама викликала швидку.

Росія може почати масові обстріли України , - the New York Times.