У Рівненській області під час грози в жінку поцілила блискавка.

Постраждала потрапила до лікарні з опіками.

Про це повідомляє "Суспільне".

Інцидент стався 1 червня у селі Городок близько 17-ї вечора. Жінка сама повідомила, що у неї влучила блискавка, коли вона поверталась із поля.

Як повідомили в Центрі екстреної медицини, потерпіла отримала опіки.

“Медики з Городоцького пункту постійного базування оглянули пацієнтку, їй орієнтовно 38 років. Жінка була притомною, у неї виявили термічні опіки рук і ніг, а також правої частини тулуба”, — повідомив старший лікар зміни екстренки Юрій Зеленюк.

Потерпілій надали медичну допомогу на місці, а далі ушпиталили до Рівненської обласної клінічної лікарні.

Наразі жінка знаходиться під постійним наглядом лікарів, адже її самопочуття будь якої миті може погіршитися.

Крім того, опіки потребують довготривалого і нелегкого лікування. Саме через це жінці у стінах лікарні доведеться пробути ще досить тривалий час.

А рятувальники вкотре нагадують жителям області як вберегти своє життя, коли раптом почалася гроза.

До слова, паркуватися під деревами або високими конструкціями також не рекомендується. Як і рухатись на автомобілі під час грози. У лісі ж від негоди можна сховатися на ділянці з низькорослими деревами. І триматися подалі від поодиноких дерев та дерев раніше уражених грозою. Не можна і купатися у водоймах під час грози.

Рятувальники радять не ігнорувати правила поведінки під час грози і найперше не користуватися мобільними телефонами в негоду та не мати при собі металевих предметів.

Це перший випадок 2022 року, коли медиків повідомили про влучання блискавки у людину.

Читайте також: