У захопленому російськими окупантами Маріуполі справжня гуманітарна катастрофа.Так, за словами місцевих журналістів, в місті немає ні питної, ні технічної води, тому море - одне з небагатьох місць гігієни для маріупольців. Ось тільки вже скоро це джерело доведеться закривати, так як в акваторії Азовського моря почали фіксувати мор риби, а саме дельфінів.

Фотографії з мертвим дельфіном на березі моря в Маріуполі опублікував радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Епідемія вже не просто загроза, а реальність. В акваторії моря маріупольці фіксують початок мору риби, в тому числі дельфінів. Такі явища притаманні Азову в період аномальної спеки в липні. морській воді», - написав Андрющенко.

Про ймовірні причини такого явища висловився ще 28 квітня Іван Русєв, доктор біологічних наук, професор, співробітник Національного природного парку "Тузловські лимани".

За його словами, так як росіяни використовують гідролокатори, то це негативно впливає на морських ссавців, адже Дельфіни потрапляють в зону опромінення навігаційними приладами, і через це перестає функціонувати їх орган слуху. Таким чином, вони втрачають акустичний контроль над середовищем проживання, в паніці викидаються на берег і гинуть.

Зазначимо, що агресія Росії викликала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф-місто сьогодні без нормального енерго -, водо - і газопостачання. Він практично зруйнований обстрілами російських загарбників.

Так, з початку російського вторгнення в місті загинули до 22 тисяч мирних жителів. В даний час в заблокованому Маріуполі залишаються близько 150 тисяч осіб.

Місто зараз стоїть на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Читайте також: