Вже весь цивілізований світ побачив, що творить російський президент Путін, що вижив з розуму та 24 лютого вторгся в Україну, наказавши своїм військам ґвалтувати і знищувати цивільне населення. Здичавілі і голодні солдати Путіна з радістю виконують подібні накази.

Президент США Джо Байден вже не вперше надає допомогу Україні. Чого тільки вартий історичний закон про ленд-ліз.

Поки ми цю допомогу ще не отримали, але Байден знову розпорядився надати ЗСУ найпотужніші озброєння, які допоможуть захисникам України гнати в шию російських загарбників.

Як передає Українська правда, Байден оголосив про надання Україні нового пакету допомоги безпеці, який включає високомобільні ракетні артилерійські системи (HIMARS). Видання зазначає, що така заява була розміщена на сайті Білого дому.

"Сьогодні я оголошую новий значний пакет у сфері безпеки для надання своєчасної та критичної допомоги українським військовим. Завдяки додатковому фінансуванню України, прийнятому за підтримки двох партій в Конгресі США, Сполучені Штати зможуть продовжувати надавати Україні більше зброї, яку вони так ефективно використовують для відсічі російським атакам", – йдеться в заяві.

"Цей новий пакет озброїть їх новими можливостями і передовою зброєю, включаючи HIMARS з боєприпасами, щоб захистити свою територію від наступу Росії. Ми будемо очолювати світ у наданні історичної допомоги для підтримки боротьби України за свободу", - заявив Байден.

Раніше ЗМІ повідомляли, що системи HIMARS надаються Україні з політичною умовою, що вони не будуть використовуватися для ударів по цілях на території Росії.

HIMARS несе шість ракет для залпового вогню або одну ракету MGM-140 ATACMS на п'ятитонній вантажівці.

Також у пакеті допомоги вартістю 700 млн доларів радіолокаційні системи, більше ракет Javelin, протитанкове озброєння, вертольоти, тактичні транспортні засоби та різні види боєприпасів.

Раніше повідомлялося, що, можливо, мова йде про мобільну артилерійську систему HIMARS M142 з боєприпасами середньої дальності ураження - до 70 кілометрів, пише газета Washington Post. По всій видимості, поставлені будуть ракети GMLRS. Джерело AFP заявляє, що у поставлених Україні ракет буде дальність ураження в 80 кілометрів.

Високопоставлені джерела обох видань повідомляють, що українське керівництво запевнило Білий дім, що не використовуватиме HIMARS для ударів по території Росії.

В Адміністрації президента США кажуть, що дають HIMARS, щоб Збройні Сили України застосовували її проти артилерії окупантів, а в міських умовах, наприклад в Сєвєродонецьку, який окупований вже на 70 відсотків, - для точних ударів по живій силі противника, пише WP.

Яке HIMARS Вашингтон направить в Україну поки невідомо. Американські ЗМІ пишуть про "невелику кількість". Всього у США близько сотні таких систем.

Читайте також:

Готуємося до перемоги: ЗСУ вибили російські війська з понад 20 населених пунктів.

Путін вже майже здався: Росія починає зміцнювати кордони. Всі бояться ВСУ. Подробиця.

Загроза удару по Києву: РФ готує балістичні і крилаті ракети. Заява.