Не так давно і в Росії, і на Україні заявили, що мирні переговори по заморожені. Сторони звинувачують в цьому один одного, Київ наполягає на виведенні російських військ і особистій зустрічі президентів Володимира Путіна і Володимира Зеленського.

Глава Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявляє, що, мовляв, Москва, незважаючи на відкриту агресію на території України, відкрита для переговорів з українською стороною і підписання угод, які привели б до миру. Вона заявляє, що дипломатичні і мирні рішення і воля двох сторін.

Таку заяву вона зробила на зустрічі з президентом Мозамбіку Філіппе Жасінту Ньюсі.

У той же час, російський дипломат звинуватила Київ у нібито не бажанні переговорів.

"Ми відкриті для переговорів. Я повністю згоден з вашою позицією, що потрібні дипломатичні, мирні рішення, але для цього потрібна воля з двох сторін. Ми підтверджуємо, що ми готові до переговорів, до підписання угод, які припинили б і "громадянську" війну в Україні і привели б до миру", — переконує Матвієнко.

Цікаво те, що Матвієнко, мабуть, перша з офіційних посадових осіб РФ назвала війну в Україні не кремлівським пропагандистським виразом "спецоперація". Втім, вона все ж зберегла кремлівський цинізм, сказавши, що це"громадянська війна".

Читайте також:

Кадиров у жалобі: ЗСУ "вгамували" його головного командира і друга.

У Путіна пропонують викрадати західних лідерів, які їдуть до Києва: "прокинуться в Москві".

Стусан під зад: найвідомішого росіянина зняли з посади президента. Вперше в історії.