Стало відомо, що Конгрес Європейської конфедерації фехтування достроково припинив повноваження президента організації, росіянина Станіслава Позднякова. Про це він особисто написав у своєму Telegram-каналі.

"Сумно, що істерика в Європі призвела до культури скасування всього російського, навіть в такому благородному виді спорту, як фехтування. За дуже короткий період подібних атак зазнали куди більш видатні мої співвітчизники, які також не побажали скасувати Росію в собі", - заявив Поздняков.

Разом з тим він висловив подяку " великій європейській фехтувальній родині за ці непрості, але дуже успішні шість років». Як зазначив глава ОКР, протягом цього часу йому двічі довірили керувати EFC. "Бажаю всім спортсменам і тренерам континенту міцного Сибірського здоров'я і видатних спортивних результатів», — уклав він.

20 березня EFC винесла вотум недовіри Позднякову через побоювання з приводу виникнення конфлікту інтересів. 29 березня виконком Європейської конфедерації фехтування прийняв рішення, що змагання, заплановані в Росії і Білорусії, будуть перенесені або скасовані, а російські і білоруські спортсмени і офіційні особи не будуть допущені до змагань під егідою EFC.

Поздняков займав пост президента EFC з 2016 року. У вересні минулого року його переобрали на цю посаду. Вибори керівництва організації проходять один раз на чотири роки і повинні були відбутися у вересні 2020 року, але у зв'язку з пандемією коронавірусу їх перенесли на рік. До цього часу Поздняков продовжував залишатися керівником EFC.

48-річний Поздняков з 2009 по 2013 рік був віце-президентом EFC, очолював суддівську комісію організації. До 2017-го працював в якості першого віце-президента федерації фехтування Росії, з 2012 року входить до складу виконавчого комітету Міжнародної федерації фехтування (FIE), яку очолює Алішер Усманов. У грудні 2016 року Позднякова обрали першим віце-президентом ОКР, у травні 2018-го став його президентом.

Поздняков-член Зали слави FIE, чотириразовий олімпійський чемпіон з фехтування на шаблях (1992, 1996, 2000 років — у командній першості, 1996-го — в особистій), десятикратний чемпіон світу і 13-разовий чемпіон Європи.

Читайте також: