За словами Володимира Зеленського, деокупація не прив'язана до якихось дат. Тут не потрібен поспіх і десятки тисяч людських жертв. Краще почекати повноцінної допомоги.

Як повідомляє УП, про це президент України заявив на брифінгу за підсумками зустрічі з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою.

"Ми не прив'язуємося до дати деокупації, ми прив'язуємося до людей. Якщо ті чи інші наші кроки, наші операції, пов'язані з деокупацією того чи іншого регіону, будуть пов'язані з десятками тисяч загиблих наших людей, то ми будемо чекати відповідної зброї, щоб зберегти по-максимуму наших людей... Ці території без живих українців нам, чесно кажучи, не в пріоритеті", - заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що на сході українським військовим "складно через нестачу кількості відповідної зброї".

"Ситуація складна на Сході через те, що там зосереджена найбільша кількість техніки, військових формувань, батальйонів як РФ, так і зрадників, які є колаборантами, сепаратистами, представниками умовних "ДНР" і "ЛНР". Вони зосередили всі сили там, щоб виконати той чи інший план", - зазначив Зеленський.

У той же час він запевнив, що Україна буде деокупувати всю територію, яка належить їй історично і за всіма міжнародними законами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін поставив завдання російським військовим вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей до 1 липня.

Згідно з планами Кремля, першою має бути захоплена Луганщина - до 1 червня. А до 1 липня військове керівництво Росії поставило за мету окупувати Донецьку область.

Читайте також:

Вижили не всі: як українські пілоти проривалися в Маріуполь. Відео.

Ось і припливли: в Росії завод з виробництва патронів переходить на неповний робочий день.

Росіян замість роботи на заводах BMW відправляють на збір полуниці і яблук.