За словами Данилова, силовики і військові прекрасно розуміють, що відбувається на території Білорусі і віддають собі звіт про будь-яку загрозу. За словами секретаря РНБО, тільки бій зможе показати підготовленість українських захисників.

Про погрози з боку Білорусі і про те, чого можна очікувати, Данилов розповів в інтерв'ю Укринофрму.

На запитання журналіста про те, чи зможе Україна тримати оборону на відповідному напрямку, Данилов заявив:

"Це залежить від нашої армії, від багатьох факторів. Ще раз підкреслюю, коли 24 лютого ніхто не вірив, що ми будемо тримати оборону, ми її тримали. Більше того, ми звільнили від загарбників Київську, Сумську, Чернігівську області.

Перед війною було багато нарад у Президента з військовими, і на питання Володимира Олександровича, чи зможемо ми втриматися, генерал Залужний відповів досить ясно, що тільки бій це може показати. Також відповідаючи на ваше запитання, я можу сказати: тільки бій може показати підготовку наших Збройних Сил".

За його словами, в Білорусі розташовані російські "Іскандери", рівень загрози абсолютно очевидний.

"Ми розуміємо, що відбувається на території Білорусі, ми стежимо за заявами, які робить Лукашенко, ми усвідомлюємо загрозу, яка може існувати з цього боку. На жаль, там, крім цього рішення, вже розташовані російські Іскандери, і рівень загрози з того боку нам зрозумілий", - зазначив чиновник.

Читайте також:

До 1 червня і до 1 липня: Путін встановив генералам терміни захоплення двох областей.

Захищав Україну: в бою не стало відомого українського чемпіона.

Кремль б'є на сполох: Південна Осетія передумала приєднуватися. Путін не потрібен.