Із заявою про відключення російського Ощадбанку від SWIFT виступила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомляє УП, про це вона сказала на прес-конференції після саміту ЄС.

Я хочу зазначити, що інші елементи в пакеті також важливі. Це десфитизация Ощадбанку. Це найбільший російський банк - з часткою в 37%. Тому це добре, що ми десвіфтізіруем Сбербанк" - сказала фон дер Ляєн.

Також вона розповіла, які санкції ще отримає Росія за те, що вторглася в мирну Україну і продовжує її знищення.

"Маємо також заборону на страхування і перестрахування російських кораблів європейськими компаніями. Заборона на надання російським компаніям різного роду бізнес-послуг і, що дуже важливо, зупинка трансляції в ЄС ще трьох російських державних ЗМІ, що широко поширюють дезінформацію, свідками якої ми були в останні тижні і місяці", - додала президент Єврокомісії.

Крім того, як додав президент Європейської Ради Шарль Мішель, ЄС розширить санкційний перелік осіб, відповідальних за військові злочини в Україні.

Нагадаємо, в ніч на 31 травня лідери країн Євросоюзу погодили шостий пакет санкцій проти Росії, що передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти через шість місяців і нафтопродуктів через вісім місяців.

Раніше повідомлялося, що часткове нафтове ембарго, про яке домовився Європейський Союз, може позбавити Росію мільярдів доларів виручки. За підрахунками Bloomberg, заборона на поставку нафти морем призведе до того, що Росія недоотримає $10 млрд нафтових доходів на рік.

Росія продовжить заробляти близько $6 млрд на експорті в Угорщину, Словаччину і Чехію через південні гілки трубопроводу "Дружба".

Читайте також:

"Ракети можуть прилетіти навіть з Новоросійська": експерт розповів, чи зможуть ЗСУ потопити флот РФ.

Лукашенко затіяв дивні "мобілізаційні навчання" на кордоні з Україною.

Червневе підвищення пенсій: кого з Українців це торкнеться.