Україна отримала в якості партнерської допомоги довгоочікувані протикорабельні ракети Harpoon. До всього, Україна має в своєму розпорядженні свої ракети "Нептун", завдяки яким був знищений флагманський ракетний крейсер"Москва".

За словами військового експерта Олега Жданова, Україна зможе і далі вражати військові судна противника. Правда, за однієї умови: вони повинні перебувати в зоні ураження тих чи інших ракет, повідомляє ТСН.

"Дуже наочно показав голова Одеської обласної Військової адміністрації. Він опублікував карту, де показав максимальну дальність досягнення ракетного комплексу "Гарпун". Це якщо ракета прийде до 300 км.

Так от, якщо кораблі Чорноморського флоту зайдуть в зону ураження тоді, так, ми можемо наносити по них вогневі удари і топити по черзі або взагалі ті кораблі, які будуть в зоні ураження. Але, якщо флот буде дислокуватися або дрифтувати по зоні ураження, ми нічого не зможемо їм зробити. Ми просто будемо контролювати цю акваторію Чорного моря і не допускати і втручання в цю зону. Але ж ракетні удари можуть наносити хоч і з Новоросійська", - сказав Жданов.

Американські ракети Harpoon виробництва компанії Boeing - одні з найпоширеніших у світі. Їх серійно випускають з 1975 року і за цей час протикорабельний комплекс пройшов через безліч модернізацій. Ракету можна запускати з кораблів, підводних човнів, з берегових комплексів або з повітря. Залежно від модифікації Максимальна дальність польоту Harpoon може досягати 315 км, її швидкість — 864 км/год.

Читайте також:

Зможемо формувати цілі частини: Жданов розповів, що почнеться, коли прийде ленд-ліз.

Кремль горітиме: американська професор знайшла в кліпі Stefania прихований знак.

Похлеще Петросяна: Лавров знову здивував дикою заявою.