З яйцями або без, з гірчицею або оцтом, з молоком або сметаною — рецептів домашнього майонезу є величезна безліч, тому можна спробувати приготувати кожен соус і вибрати кращий.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати домашній майонез, потрібно курячі яйця, гірчицю, цукровий пісок, сіль, яблучний оцет збити блендером на середній швидкості, тонкою цівкою додати рослинне масло і ще збивати протягом приблизно 1 хвилини. Коли суміш почне густіти-майонез готовий.
6 секретів ідеального домашнього майонезу
- Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
- Якщо готувати майонез на яйцях домашніх курей, то його колір буде жовтим. Причому чим свіже яйця, тим більш насиченим вийде колір. З яєць, куплених в звичайному магазині, вийде світлий майонез.
- Готуйте майонез на соняшниковій олії або на суміші оливкової і соняшникової в пропорції 1 : 1, а краще 1 : 2 або 1 : 3. Якщо використовувати тільки оливкову олію, особливо екстра-класу (Extra virgin), то соус буде гірчити.
- Якщо додати трохи більше масла, ніж зазначено в рецепті, майонез вийде ще більш густим. Цим же способом можна врятувати соус в разі, коли маса не загусає при збиванні. Якщо ж ви хочете, навпаки, зробити його пожиже, то влийте в соус трохи води.
Читайте також:
Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь
Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт