В ході цих "мобілізаційних навчань", крім іншого, передбачається проведення вогневої підготовки. У деяких районах навіть буде перекрито рух.

Як повідомляє УП, про навчання розповів військовий комісар Гомельської області Андрій Кривоносов.

"У період навчань буде обмежено рух по окремих територіях, прилеглих до об'єктів Збройних Сил. Крім того, заплановані заходи вогневої підготовки на стрільбищах, розташованих в Гомельській області", - заявив він.

Анонсується, що навчання проводяться для "підвищення рівня бойової та мобілізаційної готовності військових комісаріатів, вдосконалення військових знань і практичних навичок військовозобов'язаних". Збори акумулюють всі райони області.

Крім того, в Жлобинському районі області з 28 червня по 16 липня заплановані військові збори з військовозобов'язаними, призначеними в територіальні війська.

За словами Кривоносова, в цей період будуть відпрацьовуватися питання "організації охорони і оборони об'єктів територіальної оборони, виконання заходів воєнного стану, а також боротьби з диверсійно-розвідувальними групами".

Видання зазначає, що територіальна оборона в регіонах практикується з 2002 року, а збори проходять "планово щороку" під егідою місцевої влади.

Читайте також:

Кремль горітиме: американська професор знайшла в кліпі Stefania прихований знак.

Кадиров показав, як глумиться над полоненим українським солдатом.

Дякуйте Путіну: родинам російських військових заборонили їхати з РФ.