По всій видимості, США побоюються конфлікту з Росією у разі, якщо американські ракети з нашої території потраплять по території РФ.

Президент США Джо Байден заявив, що Штати не будуть поставляти Україні ракети такої дальності.

Як повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на Reuters, коментар з'явився після повідомлень про те, що адміністрація Байдена готується відправити до Києва передові реактивні системи великої дальності.

"Ми не збираємося посилати в Україну ракетні системи, які можуть досягти в Росію", - сказав Байден журналістам у понеділок.

Напередодні вихідних CNN і The Washington Post повідомили, що адміністрація Байдена схиляється до відправки високомобільної артилерійської ракетної системи, відомої як HIMARS в рамках більшого пакету військової допомоги Україні, дальність яких становить до 300 км.однак Байден не уточнив, яку саме систему мала на увазі.

Тим часом, в Москві відреагували на заяву Байдена про те, що в Україну не будуть поставляти далекобійні ракетні системи.

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв назвав таке рішення "розумним".

Після цього він заявив, що якщо такі системи вдарять по Росії, Москва буде наносити удари "по центрах прийняття рішень, частина з яких знаходиться зовсім не в Києві".

Читайте також:

Кадиров показав, як глумиться над полоненим українським солдатом.

Дякуйте Путіну: родинам російських військових заборонили їхати з РФ.

Похлеще Петросяна: Лавров знову здивував дикою заявою.