Російські окупаційні війська можуть вдарити по Україні з північного напрямку ракетами "Кинджал". Під ударом можуть опинитися чотири українських міста: Київ, Суми, Чернігів і Харків.

Про це Геннадій Корбан повідомив у коментарі для ЗМІ, передає Обозреватель.

"У той момент, коли Збройні сили України почнуть контрнаступ на півдні країни, росіяни можуть відповісти "кинджальними ударами" з півночі", – сказав Корбан.

До цього моменту необхідно підготуватися, вважає він.

Корбан додав, що за зміцнення кордонів на півночі відповідає місцева влада і адміністрації, проте вони зараз чомусь не займаються своїми прямими обов'язками.

"Мені ж ніхто не вказує, де рити окопи і що конкретно потрібно робити, щоб зміцнюватися, але ми ж все це робимо. А Якого біса керівники північних областей нічого не роблять для будівництва рубежів і фортифікації? Вони роблять мости, дороги присипають, а потрібно копати оборонні споруди. Встигнемо ще з мостами", – заявив він.

Керівник штабу оборони Дніпра зазначив, що нинішні ініціативи місцевої влади важливі, проте війна "нікуди не поділася". За його словами, зараз слід створювати професійні рубежі, узгоджені з Генеральним штабом ЗСУ.

"Потрібно займати висоти і пристрілюватися", - сказав Корбан.

Нагадаємо, раніше оветник глави МВС Віктор Андрусів розповів, що заяви РФ з приводу повторного нападу на Київ є нічим іншим, як залякуванням України.

Таким чином ворог намагається змусити ЗСУ перекинути свої сили з півдня і сходу на північ країни. За словами Андрусіва, насправді ніяких сил для повторного наступу на Київ у росіян немає.

Також він зазначив, що через брак техніки для потенційного нападу на Київ окупантам доведеться використовувати танки з часів Другої світової війни, адже вже зараз вони везуть на Донбас застарілі Т-62.

Читайте також:

Похлеще Петросяна: Лавров знову здивував дикою заявою.

Путін направив ракетні установки і артилерію в Курську область, ближче до України.

Гордість Путіна: ЗСУ збили унікальний російський вертоліт.