Гітлер їздив по німецьких вухах 12 років, Путін же продовжив справу Сталіна у відродженні російського національного патріотизму (який більшовики тиснули всі перші роки своєї влади) і нав'язує свою ідеологію ось уже 22 роки. Не дивно, що українцям довелося зіткнутися з нацизмом росіян, адже він вже став невід'ємною частиною національного характеру росіян. Нацизму настільки органічного для них, що їм навіть в голову не приходить, що це він і є. Вони його сприймають як норму. Як щось само собою зрозуміле. Інакше як пояснити заяви Лаврова, які шокують всіх і кожного.

І правда, Глава МЗС Росії Сергій Лавров настільки занурився в контекст російського великодержавного нацизму, що несе часто повну нісенітницю і витягує назовні якісь зовсім дикі Анекдоти, нітрохи не піклуючись про свою репутацію в світі.

Так, наприклад, в інтерв'ю телеканалу TF1 29 травня Сергій Лавров заявив, що у всіх бідах України винна Франція. За його словами, Париж відіграє ключову роль у розпалюванні "українського неонацизму та націоналізму".

Слова Лаврова опубліковані на сайті міністерство.

"На превеликий жаль, в тому, що стосується розпалювання українського націоналізму, неонацизму, Франція грає одну з ініціативних ролей. Нам сумно це бачити", - підкреслив він.

Крім того, Лавров заявив, що Париж активно бере участь у поставках зброї Україні та вимагає від Києва повної перемоги у війні, аж до повного знищення Росії. Дипломат зазначив, що Макрон постачає в Україну не тільки оборонну, а й наступальну зброю.

"Це говорить тільки про те, що всі наші багаторічні звернення до Заходу із закликом домовлятися на рівноправній основі не просто не були почуті, а свідомо проігноровані. Значить, Захід ніколи і не хотів рівноправної Співдружності і співпраці з Російською Федерацією", — зазначив Лавров.

При цьому глава МЗС Росії додав, що Росія зауважує намір Франції просувати концепцію "стратегічної автономії". Президент країни Еммануель Макрон послідовно підтримує цю позицію, проте подібного ентузіазму немає в інших країн Європи.

"Президент [Франції Еммануель] Макрон багато разів говорив про необхідність нової архітектури європейської безпеки, але США нічого не дозволяють зробити. І не дозволять. США повністю підпорядкували собі Європу", - уклав він.

До речі, не так давно Сергій Лавров звинувачував Ізраїль у підтримці "неонацистського режиму" в Україні. Скандал навколо Ізраїлю розгорівся після того, як Лавров в інтерв'ю італійським ЗМІ розповів про нацистів, Гітлера і євреїв.

Все закінчилося тим, що Глава МЗС Ізраїлю викликав "на килим" російського посла і заявив, що євреї не могли вбивати себе самі під час Голокосту.

Слова Лаврова засудили в Києві, а також у США. Всі прийшли до висновку, що сам Лавров страждає однією з форм "низького расизму".

Читайте також:

У Росії по радіо дві години звучав гімн України та українські пісні.

Готові до бунтів: військові РФ збираються розстрілювати своїх генералів.

Це Росія: сліпому росіянину, у якого ДЦП, надіслали повістку до військкомату.