Бійці Росгвардії, які вже побували на війні в Україні, відмовляють від повторних поїздок, на яких наполягає їх керівництво.

Як повідомляє УП, мова йде про росгвардійців з Краснодара, які перебували в Україні в лютому-квітні.

Зазначається, що росгвардійці вкрай незадоволені виплатами, що надійшли за два місяці перебування в Україні, – вони виявилися значно нижчими, ніж розповідають пропагандистські ЗМІ. І це стало однією з причин відмови.

Командування пояснило, що вважає зарплату воякам за війну не в рублях, а в доларах. Якщо 10 березня офіційний курс долара в Росії становив 120 рублів, то 26 травня – 56 рублів, чим і пояснюється різниця в розмірі військових виплат.

"Тільки днями прийшла виплата за другий місяць перебування там. І якщо за перший місяць заплатили 100 тисяч, то зараз – 50. Командування пояснило це падінням курсу долара - виплата розраховується з близько 50 доларів за день перебування, але проводиться в рублях за російським курсом", - розповідає один з росгвардійців.

За словами співрозмовника, в його загоні п'ять співробітників подали рапорти про вихід на пенсію – вони були передпенсійного віку. Також йому відомо ще мінімум про п'ять бійців, які подали рапорти про відмову їхати в Україну з інших причин.

Читайте також:

Путін направив ракетні установки і артилерію в Курську область, ближче до України.

Гордість Путіна: ЗСУ збили унікальний російський вертоліт.

"Нам до них 100 років йти": військові РФ заздрять екіпіровці ЗСУ.