Яйця, особливо варені, - це досить поширений продукт і незамінний інгредієнт для багатьох страв. Однак проблемна чистка яєць, коли шкаралупа відклеюється разом з білком, часто стає перешкодою.

Мало хто знає, але причиною того, що варені яйця може бути важко очищати, пов'язана з їх рівнем pH. Так, яєчні білки мають низьке значення pH, що змушує їх міцно "чіплятися" за шкаралупу. Особливо це стосується дуже свіжих яєць.

Отже, щоб не нервувати при приготуванні страв з вареними яйцями, потрібно вибирати ті, що зберігалися як мінімум тиждень, а краще дві.

Крім того, щоб з варених яєць легко знімалася шкаралупа, при варінні в воду потрібно додати трохи лимонної кислоти. Вона сприяє розм'якшенню шкаралупи, завдяки чому процес чищення яєць пройде набагато швидше і простіше.