Здавалося б, що може бути простіше, ніж почистити варені яйця. Але, виявляється, яєчні білки мають низьке значення pH, що змушує їх міцно "чіплятися" за шкаралупу.
Відварені яйця. Фото: скріншот YouTube
Яйця, особливо варені, - це досить поширений продукт і незамінний інгредієнт для багатьох страв. Однак проблемна чистка яєць, коли шкаралупа відклеюється разом з білком, часто стає перешкодою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Мало хто знає, але причиною того, що варені яйця може бути важко очищати, пов'язана з їх рівнем pH. Так, яєчні білки мають низьке значення pH, що змушує їх міцно "чіплятися" за шкаралупу. Особливо це стосується дуже свіжих яєць.
Отже, щоб не нервувати при приготуванні страв з вареними яйцями, потрібно вибирати ті, що зберігалися як мінімум тиждень, а краще дві.
Крім того, щоб з варених яєць легко знімалася шкаралупа, при варінні в воду потрібно додати трохи лимонної кислоти. Вона сприяє розм'якшенню шкаралупи, завдяки чому процес чищення яєць пройде набагато швидше і простіше.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Асоціація IT Ukraine оголосила склад нового AI-комітету — платформи для компаній з різних секторів української економіки, що активно впроваджують технології штучного інтелекту.
Питання не в тому, чи відключатимуть опалення, а в тому, наскільки масштабною буде ця катастрофа. Готуйте теплі шкарпетки та грілки – холодна реальність вже стукає у двері
До Всесвітнього дня охорони довкілля в Міністерстві закордонних справ України провели теплий і водночас дуже важливий захід — «Зелене відновлення України очима дітей». Організували його спільно МЗС, ЮНЕП і ЮНІСЕФ.
Ініціативу презентували під час освітнього форуму за участю лідерів думок та героїв сучасності - військових, журналістів, психологів, громадських діячів та медиків.