Здавалося б, що може бути простіше, ніж почистити варені яйця. Але, виявляється, яєчні білки мають низьке значення pH, що змушує їх міцно "чіплятися" за шкаралупу.
Яйця, особливо варені, - це досить поширений продукт і незамінний інгредієнт для багатьох страв. Однак проблемна чистка яєць, коли шкаралупа відклеюється разом з білком, часто стає перешкодою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Мало хто знає, але причиною того, що варені яйця може бути важко очищати, пов'язана з їх рівнем pH. Так, яєчні білки мають низьке значення pH, що змушує їх міцно "чіплятися" за шкаралупу. Особливо це стосується дуже свіжих яєць.
Отже, щоб не нервувати при приготуванні страв з вареними яйцями, потрібно вибирати ті, що зберігалися як мінімум тиждень, а краще дві.
Крім того, щоб з варених яєць легко знімалася шкаралупа, при варінні в воду потрібно додати трохи лимонної кислоти. Вона сприяє розм'якшенню шкаралупи, завдяки чому процес чищення яєць пройде набагато швидше і простіше.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
6 листопада 2024 року в київському UNIT.City відбулася II Всеукраїнська конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine 2024, організована спільнотою Sport&Business Club.