Нещодавно всі українці почали помічати, що з полиць магазинів почала зникати звичайна сіль, а там, де вона ще залишилася, ціни зросли в рази. Вся справа в тому, що через війну припинив роботу найбільший виробник кам'яної солі-завод "Артемсіль" в місті Соледар в Донецькій області, так як там зараз йдуть важкі бої. Про те, як господаркам впоратися з таким дефіцитом в період консервації, розповів шеф-кухар Євген Клопотенко.

Сіль-актуальний продукт для тих, хто займається консервуванням влітку. Ось і стало гостро питання, а чим замінити сіль, коли плануєш, наприклад, консервувати огірки або інші овочі.

"Наші люди вважають, що якщо вдома є сіль і гречка, то ми переживемо все, що тільки можна пережити. Але зараз вже світ змінюється і можна сказати, що, якщо у нас вдома є просто оцет і будь-яка крупа, ми можемо пережити все, що завгодно. Тому я раджу не закуповувати сіль тоннами, необхідно, щоб вона була рівномірно розподілена між усіма людьми і її вистачило для всіх", — говорить шеф-кухар.

Так, тим, хто планує консервувати огірки, шеф Євген Клопотенко радить проварити їх у воді, додавши спеції для смаку і оцту, і законсервувати. І все буде добре.

"Наше головне завдання під час консервування продуктів - не дати бактеріям розвиватися. А оцет прекрасно справляється з цим завданням і вбиває всі бактерії", — говорить шефкухар.

Не завадить ще й мінімізувати споживання солі в своєму раціоні. Це просто корисно для вашого організму.

"Крім того, що у нас найсильніша нація, ми будемо ще й найздоровішою нацією, коли відмовимося від солі", – говорить Клопотенко.

Читайте також:

Гроза росіян: США відправляють в Україну ще одну партію "пекельних гармат". Фото.

"Чорне молодик" 30 травня: як воно відіб'ється на знаках Зодіаку.

Російські війська з нетерпінням чекають кінця травня. В СБУ назвали причину.