Тепер у Росії братимуть на військову службу навіть тих, кому виповнилося 65 років. Кремлью необхідно терміново поповнити резерв своєї розбитої армії.

Як повідомляє Українська правда, про скасування вікових обмежень для 65-річних бійців йдеться у відповідному указі Путіна.

Згідно сайту Держдуми, тепер піти служити в армії за контрактом зможуть люди до закінчення працездатного віку (для жінок 60 років, для чоловіків – 65 років, – ред.).

Заступник голови Міноборони РФ уточнював, що укласти перший контракт про військову службу в Росії можна буде до віку 50 років.

Раніше в російському законодавстві було передбачено, що перший контракт про проходження військової служби має право укласти громадяни у віці від 18 до 40 років, а іноземні громадяни – у віці від 18 до 30 років.

Раніше розслідувачі Conflict Intelligence Team повідомляли, що Кремль вже почав повномасштабну підготовку резервних батальйонів, які будуть відправлені на забій в Україну.

"Ми отримали доступ до одного документа Генштабу Росії від 11 травня, який був розісланий по військових округах. У ньому дається наказ про початок підготовки так званих резервних батальйонів.

У полках є третій батальйон найнижчої готовності (в основному там служать строковики). З офіцерів-контрактників цих батальйонів, штатних військових, що залишилися в пунктах постійної дислокації, і резервістів, які підписали короткострокові контракти, будуть комплектуватися нові підрозділи. Їх будуть озброювати, давати техніку, і відправляти на 30–денне навчання на полігонах", - зазначають розслідувачі Conflict Intelligence Team.

Читайте також:

Попередьте близьких: в озерах небезпечно купатися. Росіяни залишили "пастки".

А він упертий: Порошенко вдруге намагається покинути Україну.

Росіяни хрестяться: Україні дали" знищувачів "кораблів і " пекельні гаубиці".